Natrag

Novosti

Prekid treniranja u ranom uzrastu: Edi Stipić nudi rješenje kroz atletiku

16.8.2024.

Poznati zadarski trener Edi Stipić podijelio je na svojem Facebook profilu objavu koja najbolje pokazuje zašto je Hrvatskoj i hrvatskom sportu potrebna platforme MVPiz.

Uglavnom se taj prekid dogodi u višim razredima osnovne škole ili početkom srednje škole. I onda odjednom ništa više ne treniraju iz razno-raznih razloga, tvrdi poznati zadarski trener Edi Stipić

Poznati zadarski trener Edi Stipić podijelio je na svojem Facebook profilu objavu koja najbolje pokazuje zašto je Hrvatskoj i hrvatskom sportu potrebna platforme MVPiz. Objavu prenosimo u cijelosti.

„Ovih dana mi se stalno mota po glavi kako djeca sportaši u preranoj dobi odustaju od sporta kojim su se bavili cijeli svoj sportski vijek. Uglavnom se taj prekid dogodi u višim razredima osnovne škole ili početkom srednje škole. I onda odjednom ništa više ne treniraju iz razno-raznih razloga, misle da su prestari da probaju neki novi sport, obeshrabreni su i sramota ih je jer misle da nisu uspjeli u njima jedino poznatom sportu, nemaju podršku kod kuće ili okoline.

E, upravo te bih ja volio da dođu u ovaj petak u 18 sati i svaki petak do početka školske godine na dane otvorenih vrata Atletskog kluba Fortius i probaju odraditi atletski trening sa mnom, naravno besplatno i bez ikakve daljnje obaveze. Skakat ćemo, sprintat ćemo i bit će to kontrolni trening. Zanima me koliko se brze djece ne bavi atletikom, koliko mogu skočiti u dalj iz mjesta i štošta drugo. Svi ste pozvani, ne samo oni koji ne treniraju

Molim vas starije, jer vaši unuci i djeca nisu Facebook generacija, ohrabrite ih neka dođu, ja ih čekam. Bit će mi drago ako dođe i samo jedno dijete jer sport je strašno važan za djecu, a ja im nudim ATLETIKU, istu onu koja me je izgradila i pomogla da postanem danas ono što jesam.

Dođite, očekujem vas, nikad se ne zna, možda je ovo sport za vas i za vašu djecu.“

Platforma MVPiz ima za cilj omogućiti djeci da što jednostavnije pronađu u svojoj blizini sportove koji ih zanimaju te besplatno odrade probne periode u neograničenom broju klubova.

Osim toga, svi koji se registriraju na platformi MVPiz dobivat će sve informacije i zanimljivosti o sportovima i klubovima za koje su pokazali zanimanje.

Atletiku možete trenirati u Atletskom klubu Fortius.