Natrag
Novost kreirao Karate klub Ipon Zagreb

Lucija Lesjak s reprezentacijom Hrvatske osvojila svjetsku broncu

6.12.2023.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva, u susretu za brončano odličje, naša reprezentacija slavila je uvjerljivo protiv Mađarske 2-0.

Članica Karate kluba Ipon Zagreb Lucija Lesjak s hrvatskom reprezentacijom osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Brončanu hrvatsku žensku kumite reprezentaciju, osim naše Lucije Lesjak, činile su i Sadea BećirovićLea Vukoja te Nikolina Golomboš. Nakon fantastičnog niza pobjeda nad Turskom, Belgijom i Marokom, u polufinalu su zaustavile Španjolke. U borbi za broncu dočekala ih je Mađarska koju su pobijedile bez izgubljenog poena i došle do bronce na Svjetskom prvenstvu. Naše fantastiče djevojkama na putu do svjetske bronce vodio je trener Karate kluba Ipon Zagreb i nacionalni trener te bivši svjetski prvak Danil Domdjoni.

Djevojkama na svjetskoj bronci čestitali su i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatke u Mađarskoj, diplomatski savjetnik Bruno Lopandić i prva tajnica veleposlanstva Marina Sikora. Inače je Hrvatska ženska kumite reprezentacija u protekle dvije godine uz europsko ekipno zlato, srebro i broncu, sada osvojila i svjetsku broncu.