Natrag
Novost kreirao AK Pro Sport

Zašto djeca sve teže uče?

7.12.2023.

AK Pro Sport je u sklopu finala Erste Plave lige organizirao NTC seminar na kojem je govorio dr. Ranko Rajović

Važnost bavljenja sportom za razvoj djece je izuzetno velika. Poznato je da upravo redovita sportska aktivnost stimulira rast i razvoj cijelog koštanog i mišićnog sustava, a ima i brojne dokazane pozitivne učinke na cjelokupni razvoj djeteta. Dijete koje trenira i bavi se sportom uči prihvaćati greške, raditi naporno kako bi se vidjeli njegovi rezultati, ali uči i kako se nositi sa porazima. To su ujedno i lekcije koje im trebaju kasnije u njihovom životu i radu.

Kako bismo roditeljima i nastavnicima što više približili ovu temu, AK Pro Sport je u sklopu finala Erste Plave lige organizirao NTC seminar naziva “Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti na razvoj djeteta”, na kojem je govorio dr. Ranko Rajović, jedan od najvećih stručnjaka za razvoj djece i autor NTC sustava učenja.

Seminar je održan 9. i 10. rujna, okupio je preko 400 sudionika, a tom je prilikom dr. Rajović posjetio i finaliste Erste Plave lige na stadionu Mladosti, kako bi svjedočio sjajnoj atmosferi i pozitivnim promjenama koje ova liga ima na djecu.

Sudionici seminara saznali su zanimljive činjenice o djetetovom razvoju i o tome kako se razvijaju njegove sposobnosti, kognitivni razvoj i koncentracija. Saznali su zašto je upravo sport bitan za razvoj motoričkih i misaonih sposobnosti, mašte i duboke pažnje u djece.

Doktor Rajović ponudio je i konkretne primjere i savjete za razvoj biološkog potencijala djeteta. Govorio je i o tome kako pomoći djeci, što roditelji i svatko tko radi s djecom mora znati, kao i o tome kako mijenjati metode rada i kako se proces učenja ubrzava ako se dijete aktivno bavi sportom i fizičkim aktivnostima.

Osim što će nastaviti usmjeravati tisuće djece u sustav sporta, Erste Plava liga će na različite načine nastaviti i s edukacijom svih onih koji imaju utjecaj cjelokupni razvoj djece.